Cassandra Clare - The Mortal Instruments 2, Stad av aska

 
   "Egentligen vill Clary Fray bara att livet ska bli normalt igen. Men vad är definitionen av normalt när man
   plötsligt kan se varulvar, vampyrer och älvor på gatorna, lever som en demondödande skuggjägare och har
   en mamma som ligger i en magipåverkad koma?
 
   Clary försöker dra sig undan från skuggornas värld. Hon vill umgås med Simon (kanske mer än som vän?),
   men skuggjägaren Jace låter henne inte gå så lätt. Och den enda chansen Clary har att rädda sin mamma är
   att leta upp den onde skuggjägaren Valentin. Mannen som bland annat dödat Clarys morföräldrar - och visar
   sig vara hennes far."
 
 
bildkälla
 
Inläst av: Monika Wilkens
Speltid: 15 tim 1 min
Utgiven: 2014
Mitt betyg: 3 av 5
 
När jag fick tillfället att testa Storytel var denna bok en av de första jag sökte efter. Jag är ganska sentimental av mig och vill gärna spara de böcker som jag tyckt mycket om. Eftersom jag inte helt fastnade för del ett i denna serie tänkte jag att det inte spelar så stor roll om jag inte kan spara del två i bokhyllan.
 
Boken fortsätter i ungefär samma tema som del ett. Jag hade lite svårt att hänga med i handlingen då det inte var jättefängslande och för att jag inte är så jättevan vid att lyssna på ljudböcker. Ibland vandrade tankarna iväg lite och då kunde jag komma på att jag missat något.
 
Jag fastnade något mer i serien efter denna bok och kommer nog definitivt läsa klart serien på ett eller annat sätt. Jag känner mig dock något förvirrad då jag, när jag lyssnat på ungefär 3/4 av denna bok tittade på filmatiseringen av del ett. Genom att den definitivt inte följde handlingen helt och hållet har jag lite svårt att skilja del två av böckerna från del ett av filmerna. Calle hade en teori om att de kunde hämtat inspiration från de andra böckerna i filmen, men det hoppas jag inte. I så fall har de ju avslöjat en del av den framtida handlingen!
 
Denna bok slutade väldigt spännande så vi får se hur lång tid det går innan jag letar upp del tre på nån loppis eller på bibblan.

Kommentera här: