0 Läs mer >>
 
   "Egentligen vill Clary Fray bara att livet ska bli normalt igen. Men vad är definitionen av normalt när man
   plötsligt kan se varulvar, vampyrer och älvor på gatorna, lever som en demondödande skuggjägare och har
   en mamma som ligger i en magipåverkad koma?
 
   Clary försöker dra sig undan från skuggornas värld. Hon vill umgås med Simon (kanske mer än som vän?),
   men skuggjägaren Jace låter henne inte gå så lätt. Och den enda chansen Clary har att rädda sin mamma är
   att leta upp den onde skuggjägaren Valentin. Mannen som bland annat dödat Clarys morföräldrar - och visar
   sig vara hennes far."
 
 
bildkälla
 
Inläst av: Monika Wilkens
Speltid: 15 tim 1 min
Utgiven: 2014
Mitt betyg: 3 av 5
 
När jag fick tillfället att testa Storytel var denna bok en av de första jag sökte efter. Jag är ganska sentimental av mig och vill gärna spara de böcker som jag tyckt mycket om. Eftersom jag inte helt fastnade för del ett i denna serie tänkte jag att det inte spelar så stor roll om jag inte kan spara del två i bokhyllan.
 
Boken fortsätter i ungefär samma tema som del ett. Jag hade lite svårt att hänga med i handlingen då det inte var jättefängslande och för att jag inte är så jättevan vid att lyssna på ljudböcker. Ibland vandrade tankarna iväg lite och då kunde jag komma på att jag missat något.
 
Jag fastnade något mer i serien efter denna bok och kommer nog definitivt läsa klart serien på ett eller annat sätt. Jag känner mig dock något förvirrad då jag, när jag lyssnat på ungefär 3/4 av denna bok tittade på filmatiseringen av del ett. Genom att den definitivt inte följde handlingen helt och hållet har jag lite svårt att skilja del två av böckerna från del ett av filmerna. Calle hade en teori om att de kunde hämtat inspiration från de andra böckerna i filmen, men det hoppas jag inte. I så fall har de ju avslöjat en del av den framtida handlingen!
 
Denna bok slutade väldigt spännande så vi får se hur lång tid det går innan jag letar upp del tre på nån loppis eller på bibblan.

Cassandra Clare - ...

0 Läs mer >>
 
   "Jag har fått besked om en envis cancer. En elak. En cancer som gjort sig omöjlig. Omöjlig på alldeles fel
   ställen. Och jag har fått besked om att jag inte kommer att klara mig den här gången. Det här är mitt sätt
   att hantera den här situationen. Mitt sätt att tygla det som har tvingat sig in i mitt liv. Det här är mina
   känslor när de osar, fräser och dundrar inom mig."
 
   "Kristian Gidlund, journalist och trummis i gruppen Sugarplum Fairy, avled den 17 september 2013, 29 år
   gammal.
 
   Drygt två år tidigare hade han fått sin första cellgiftsbehandling mot den nyligen upptäckta cancern. Han
   började skriva en blogg, "I kroppen min". Bloggen fick en enorm genomslagskraft - miljontals människor
   upptäckte Kristians starka, nakna, vackra texter.
 
   Texter som träffar rakt i hjärtat."
 
 
 
 
Bildkälla
 
Språk: Svenska
Sidor: 330
Utgiven: 2013
Mitt betyg: 5 av 5
 
Jag hade inga som helst förväntningar på denna bok. Jag visste ganska lite om Kristian Gidlund förutom att han dog i cancer förra året, hade en blogg där han skrev om sin kamp och att han varit med i ett band. Kanske var det på grund av detta som jag blev så berörd? För att jag redan visste att han inte skulle klara sig, samt att jag verkligen inte visste något alls om hans resa i förväg.
 
Texterna är väldigt gripande. Jag var rädd att den skulle vara lite svårläst och "tung" eftersom jag visste att den var skriven i bloggformat. Men det var inte alls svårläst. Jag läste boken på tåget till och från jobbet, vilket var lite jobbigt eftersom jag ganska ofta var tvungen att stryka lite tårar ur ögonen. Jag tror till och med att jag snörvlade till på ett ganska högljutt och konstigt sätt vid ett tillfälle eftersom det var en person på tåget som tittade väldigt konstigt på mig. Haha. Det var även väldigt tungt på ett annat sätt än jag nämnde innan. Jag märkte nämligen att jag påverkades väldigt mycket av historien och blev väldigt rättretlig, nedstämd och på dåligt humör. Därför bestämde jag mig för att vänta några månader innan jag läser den avslutande boken.

Kristian Gidlund -...

0 Läs mer >>
  
   "Ett oväder drar in över staden. Det hindrar inte stockholmarna från att söka sig ut i fredagsnatten, men två av
   dem kommer inte hem igen. En av dem sågs senast på ett av Söders populäraste vattenhål, den andra på sin
   arbetsplats inte långt därifrån.
 
   När Conny Sjöberg och hans kollegor kopplas in finner de obehagliga likheter mellan fallen. Båda kvinnorna
   har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska
   upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om."
 
 
   "Hennes iskalla ögon, den sjätte, fristående boken i Carin Gerhardsens framgångsrika serie om
   Hammarbypolisen, handlar om fysisk och psykisk misshandel, narcissism och destruktivitet. Och om hur
   ondska förklädd till kärlek söker sig till de mest sårbara."
 
 
 
 
Bildkälla
 
Språk: Svenska
Sidor: 374
Utgiven: 2013
Mitt betyg: 4 av 5
 
Jag älskar deckare på sommaren! Blev dock lite beskviken över denna då den utspelade sig under den kallaste vintern på länge. Det hindrade mig dock inte från att sluka den! Har läst samtliga av Carin Gerhardsens tidigare böcker i samma serie och har aldrig blivit besviken. Gillar ni deckare som dessutom utspelar sig i Sverige kan jag verkligen rekommendera denna serie! Om ni planerar att läsa hela serien rekommenderar jag dock att ni läser dem i ordning då det är en del återkommande karaktärer som man får följa. Det gör verkligen hela serien mer spännande och rolig att läsa också. Det är dock lite jobbigt då historierna för de återkommande karaktärerna ibland inte avslutas utan följer med i nästa bok. Det kan bli lite förvirrande om det går lång tid mellan det att man läser böckerna.
 
Carins böcker är alltid lika spännande och oförutsigbara. Just när man tror att man förstått hur det ligger till kommer det någon slags tvist och det visar sig att man var helt fel ute!

Carin Gerhardsen -...

0 Läs mer >>
  
   "Det är sommarlov och Clary Fray har äntligen fått med sig sin bäste vän Simon till klubben hon gillar,
   Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig utekväll och Clarys liv får en helt ny vändning.
 
   Clary blir vittne till hur tre ungdomar med märkliga tatueringar dödar en kille inne på klubben. Kroppen
   försvinner utan minsta blodspår och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna.
 
   Nästa dag dyker en av mördarna, Jace, upp på samma fik som Clary och Simon. Den kvällen försvinner
   Clarys mamma spårlöst."
 
 
 
 
bildkälla
 
Språk: Svenska
Sidor: 527
Utgiven: 2013
Mitt betyg: 3,5 av 5
 
Jag var väldigt velig om jag skulle ge boken 3,5 eller 4 i betyg. Jag valde dock 3,5 eftersom jag tyckte att det var väldigt bra, men inte så att jag var tvungen att beställa nästa med en gång.
 
Boken handlar som sagt om Clary som framställs som en nyfiken tonåring med dåligt självförtroende. Varför är det alltid så att tonåriga tjejer alltid framställs som extremt självgoda eller väldigt osäkra? Det stör mig något. Speciellt eftersom de ofta beskrivs som väldigt vackra ändå. Kanske vill författarna skildra en tonårstjejs osäkerhet, men det stör mig ändå. Hur som helst! Sen kommer såklart den "töntiga" bästa (kill)kompisen som helt uppenbart avgudar huvudkaraktären, som såklart inte anar någonting. Släng sedan in den mystiska snygga killen med extremt bra självförstroende. Ja, jag skulle kunna beskriva exakt vilken tonårsbok som helst..
 
Den här historien hade dock en hel del annan krydda i form av övernaturliga fenomen som ändå för det mesta var helt nya för mig. Så det gjorde det hela mer spännande. Sen var inte boken helt förutsigbar heller. Vilket är ett plus. Jag vet dock inte om jag gillade tvisten..
 
Jag skulle rekommendera boken till personer som gillar fantasy, då den ändå innehöll några överraskningar samt lite nya fenomen. Jag fastnade dock inte så pass att jag var tvungen att slänga mig på datorn och köpa nästa del, vilket i mitt fall säger en hel. Hehe.

Cassandra Clare - ...

0 Läs mer >>
Jag har testat att lyssna på ljudböcker genom Storytel i lite mer än en vecka nu och är faktiskt väldigt positivt överraskad. Jag har läst lite recentioner av tjänsten tidigare där personer skrivit att det exempelvis fungerat väldigt dåligt att lyssna i offlineläge, men det har fungerat jättebra för mig.
 
Hittils har jag som sagt använt tjänsten i lite mer än en vecka. Jag laddade ner fem böcker till offlineläge (vilket är det högsta antalet böcker att ha i offlineläge) men har bara hunnit lyssna på 3/4 av en bok än så länge. Jag har använt tjänsten endast i offlineläge då jag varit utomlands under denna period. Men det har som sagt fungerat helt felfritt!
 
Jag skulle definitivt rekommendera tjänsten till de personer som gillar ljudböcker. Jag vet dock inte om jag fastnade så mycket för just själva ljudboksdelen. Jag själv läser ganska snabbt och störde mig därför lite på att det tar sådan tid att lyssna sig igenom boken. Jag tror att den totala tiden för ljudboken jag valt är ungefär 15-16 timmar. Om jag läst boken själv hade jag förmodligen hunnit läsa den nästan 2 gånger under den tiden. Att just inte behöva läsa boken själv passade mig dock jättebra under utlandsvistelsen då man kunde "läsa" och titta på det som händer runt omkring samtidigt.
 
Det var väldigt smidigt att kunna lyssna direkt via mobilen också. De ljudböcker jag lyssnat på innan har varit på cdskiva vilket har varit betydligt mer otympligt.
 
Allt som allt är jag väldigt nöjd med tjänsten men kommer inte fortsätta använda den efter att gratisperioden gått ut.
 
 
 
Klicka på bilden för att prova tjänsten fritt i 14 dagar!

Storytel