0 Läs mer >>
 
 
 
  "Beth Lowe arbetar på ett konstgalleri i London. En dag får hon ett tjockt brev med posten som berättar att
  hennes mamma, som hon inte haft kontakt med på många år, är död. Där finns också en bok med foton som
  mamman har gjort och döpt till Sommarboken.
 
  Beth har trängt undan sina barndomsupplevelser, men nu återvänder alla bitterljuva minnen med full kraft.
  De förtrollande sommarloven hos hennes bohemiska mamma på ungerska landsbygden. Kontrasten mot
  livet hos pappa i England. Och så den stora hemligheten som avslöjades sommaren då hon skulle fylla
  sexton.
 
  Sommarboken är en hyllad debutroman och en gripande berättelse om Beth som konfronteras med sin
  uppväxt och de sanningar och lögner som inte går att fly från för evigt."
 
 
 
Bildkälla
 
Språk: Svenska
Sidor: 315
Utgiven: 2014
Mitt betyg: 4,5 av 5
 
Denna bok gillade jag verkligen! Genom att man redan från början visste att det skulle hända något hemskt i boken blev det dock så att man bara väntade på att det skulle hända. Vilket var lite tråkigt.. Speciellt som man verkligen njöt av att läsa om Beths tid i Ungern. Det var trevligt att följa Beths uppväxt. Det kändes så sorgligt på något sätt att veta att hon inte skulle fortsätta sitt liv i Ungern där hon så tydligt trivdes (till skillnad mot London).
 
Jag vet att man som tonåring är bångstyrig och hormonell, men Beth var väldigt speciell. Det var många gånger som jag verkligen inte förstod hennes reaktioner, även om de kändes äkta. Och det är kanske därför jag hade så väldigt svårt att förstå varför hon bara vände sin mamma (och hennes nya) ryggen. Speciellt som det tydligt märktes hur mycket båda påverkat hennes liv och sätt att leva. Jag måste dock säga att jag blev väldigt överraskad över det "hemska" som hände.
 
Allt som allt var det en väldigt bra bok, även om den slutade rätt abrupt.

Emylia Hall - Somm...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
"Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter binscribed upon diagnosis. But when a gogeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completley rewritten."
 
 
 
 
 
 
 
Bildkälla
 
Språk: Engelska
Sidor: 316
Utgiven: 2012
Mitt betyg: 4 av 5
 
Om det inte hade känts som att historien berättats ett antal gånger innan (jag tänker på Jobi Picoult's Allt för min syster, Jenny Downhamn's Innan jag dör, osv) så hade boken fått högre betyg. Ja, full pott alltså. Men det känns som sagt att historien berättats ett antal gånger innan. Flicka i tonåren med cancer, en pojkvän som är jättesnygg, plus ett antal väldigt sorliga grejer som händer längs vägen.
 
Jag hade inga direkta förhoppningar eftersom jag inte alls gillade John Green's Allt för Alaska. Men jag ville ge John Green ännu en chans, eftersom jag hade hört att han skulle vara bättre på engelska. Och det var han. Jag kunde riktigt höra hur krystat allt hade låtit på svenska.
 
Jag ska definitivt se filmen och är glad att jag läste boken efter att filmen kommit så att jag kunde se karaktärerna framför mig.

John Green - The F...

0 Läs mer >>
 
 
  "1914 förliser oceanångaren Empress Alexandra. Efter att ha lämnat övriga passagerare att drunkna trängs 39
   personer i en livbåt som är byggd att bära hälften. För att den unga Grace ska överleva måste andra sätta
   livet till. Med list och mod tar hon upp kampen om att härska i båten. En ödesdiger kamp som blottar
   människans allra mest basala känslor och instinkter såväl hos Grace som hos hennes medpassagerare.
   Livbåten är en psykologisk thriller berättad av en kvinna som är lika oförglömlig och komplex som de
   händelser hon beskriver. En mardrömsfärd som inte lämnar någon läsare oberörd."
 
 
 
Bildkälla
 
Inläst av: Martina Nilsdotter
Speltid: 7 tim 13 min
Utgiven: 2013
Mitt betyg: 2,5 av 5
 
Den här boken var lite utav ett panikval eftersom jag inte hade många dagar kvar på min prenumeration från Storytel. Jag skulle inte säga att jag ångrade mig, men jag hade nog inte förväntat mig riktigt denna typ av bok (trots beskrivningen av boken). Det var spännande att läsa om Graces öde, men jag hade lite svårt att greppa henne som person. visst att hon växt upp i ett välställt hem, men hon hade ju ändå behövt acceptera att hon kanske aldrig skulle kunna leva sitt liv så. Jag tycker att hon borde ha lärt sig mer under sin tid som "fattig", men hon verkade inte alls ha förändrats något trots sina erfarenheter. Var hon enbart en "gold-digger"? Var tvungen att googla lite efteråt och uppfattade det som att boken är löst baserad på verkliga händelser? Dvs. själva förlisningen.

Charlotte Rogan - ...

0 Läs mer >>
 "Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska
 sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad
 som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa. I dag lever Agnes ett till synes fridfullt
 familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes
 man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om henne sin bror. Men det är fler
 personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för
 sent att dra sig ur."
 
Inläst av: Marie Richardson
Speltid: 7 tim 32 min
Utgiven: 2012
Mitt betyg: 4 av 5
 
När jag lyssnat klart på Stad av aska ville jag lyssna på en kortare bok som jag skulle ha tid att lyssna klart på. Valet hamnade på denna eftersom jag läst del ett redan, vilken jag tyckte var rätt bra.
 
Denna var snäppet bättre. Kanske för att jag inte hade så stora förväntningar. Det var spännande att läsa om hur det gått med familjen sen sist. Det var spännande att läsa om Nicole och om det hon hittade på. Även om det inte kändes helt trovärdigt hela tiden. Det var också spännande att läsa om den mystiska pojken som man får följa genom boken.

Sofie Sarenbrant -...